Днес ще се проведе срещата между американския президент Доналд Тръмп

...
Днес ще се проведе срещата между американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Русия ще се срещнат днес във финландската столица Хелзинки

Днес ще се организира срещата сред американския президент Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин във финландската столица Хелзинки. Сред обсъжданите тематики се чака да са съветската анексия на Крим в Украйна, войната в Сирия и нуклеарното разоръжаване и неразпространение.

Тръмп и Путин са се срещали два пъти до момента по време на интернационалните конгреси, само че това ще е първата им независима среща.

Първите дипломати на Русия и Съединени американски щати - Сергей Лавров и Майк Помпейо, също ще беседват в коридорите на срещата на високо ниво.

В четвъртък Тръмп разказа Путин като " противник ", а не като " зложелател " и съобщи, че чака срещата да мине добре. Вчера пред телевизия Си Би Ес обаче той изрази слаби упования за идния разговор:
" Може би ще се случи нещо хубаво, само че не отивам с огромни упования. Не мога да ви кажа какво ще се случи, само че знам какво ще желая, и ще забележим дали ще се получи. "

Пред телевизия Ей Би Си съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати не търсят " съответни резултати " от срещата и че тя няма да бъде проведена в строги рамки.

Руската страна гледа на диалозите като на късмет за възстановяване на връзките с Вашингтон. Русия е недоволна обаче от американските планове за създаване на система за противоракетна защита с европейско базиране.

Пред вестник " Билд ам Зонтаг " през вчерашния ден немският външен министър Хайко Маас приветства срещата, само че и предизвести американския президент да не подписва едностранни покупко-продажби с Русия, защото те могат да се окажат с висока цена, а точно - западните съдружници на Съединени американски щати. Преди това Тръмп упрекна Германия, че е " пленник " на Русия, поради зависимостта й в енергийната сфера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР