Днес ще се направи символичната първа копка за рехабилитацията на

...
Днес ще се направи символичната първа копка за рехабилитацията на
Коментари Харесай

Започва ремонтът на важен участък от пътя между Берковица и Монтана

Днес ще се направи символичната първа копка за рехабилитацията на 7.2 км от второкласния път II-81 от път II-81 Берковица – Монтана, в сектора сред село Благово и Монтана, научи организация BulNews.
Инвестицията е за над 6.6 млн. лева с Данък добавена стойност.
Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020, посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет и е част от план „ Долж – Монтана: Съвместни стъпки за по-добра съгласуваност “.
Второкласният път е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост 2 и пристанище Лом.
На първата копка ще участват Илия Илиев, шеф на ОПУ-Монтана, инж. Христо Петров, шеф на отдел в дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в АПИ, представители на строителя, надзора и други
Основният ремонт ще бъде изпълнен от консорциум „ ХИДРО – ВОД СТРОЙ “ ДЗЗД, с сътрудници в обединяването „ ХИДРОСТРОЙ “ АД и „ ВДХ “ АД. Стойността на контракта е 6 654 083.46 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира „ Пътинвест-инженеринг “ АД. Договорът е на стойност 133 499.18 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще е на „ Рутекс “ ООД. Техният контракт е за 3 781 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР