Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг

...
Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг
Коментари Харесай

Фаворитът Бразилия и Португалия на Роналдо стартират днес на Мондиала

Днес ще се изиграят последните четири мача от първия кръг на Световното състезание по футбол в Катар. В група G Швейцария излиза против Камерун от 12:00 часа българско време. В 15:00 часа стартира дуелът от потока Н: Уругвай - Южна Корея, а от 18:00 часа е срещата Португалия - Гана. Програмата за деня приключва с втория мач от група G: Бразилия - Сърбия, който започва в 21:00 часа.

Тимовете на Швейцария и Камерун излизат за пръв път един против различен освен в формален дуел, а и като цяло. Фаворит е представителят на Европа, само че техният конкурент е измежду най-силните африкански тимове.

Двукратният международен първенец Уругвай не направи блестяща квалификационна акция. Това обаче не бе съдбовно. Южна Корея пък загуби единствено в последния кръг от ОАЕ и отстъпи първата позиция на Иран. Уругвай и Южна Корея имат не малко срещи между тях, като единствено през този век са изиграли пет контроли. В първите четири от тях спечелили са урусите, само че в последната среща триумфът е за корейците.

Португалците, отпред със суперзвездата Кристиано Роналдо, са на Мондиал за шести следващ път, само че не съумяват да подобрят най-високото си достижение от бронзов орден, завоюван през 1966 година. Гана се завръща на международната сцена, откакто пропусна шампионата в Русия преди четири години. „ Черните звезди “ обаче имат своето място в историята като най-високопоставеният африкански тим на международни финали – четвъртфинал през 2010 година.

Един от огромните любимци - Бразилия, го чака тежък балкански тест на старта. " Селесао " ще се изправи против Сърбия в късния мач от програмата. Кариоките са най-титулуваната нация със своите пет трофея. От последния обаче изминаха 20 години.

Формата на двата тима е много добра. Бразилия губи извънредно рядко, като последното проваляне бе преди 16 месеца на финала за Копа Америка от огромния зложелател Аржентина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР