Днес ще се изиграят поредните два осминафинала от Световното първенство

...
Днес ще се изиграят поредните два осминафинала от Световното първенство
Коментари Харесай

С мисъл за Пеле: Бразилия излиза срещу Южна Корея на Мондиала

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Днес ще се изиграят следващите два осминафинала от Световното състезание по футбол в Катар. От 17:00 часа българско време Япония излиза против Хърватия, а от 21:00 ч. следва конфликтът сред Бразилия и Южна Корея.

Петкратният международен първенец ще опита да продължи задачата си към към шеста международна купа. Вдъхновените азиатци, които съумяха да се класират за елиминациите в последния миг, стоят на пътя на бразилците към четвъртфинала. Бразилия влиза в дуела след загуба от Камерун, която постави завършек на серия от 17 следващи мача без проваляне. Във въпросната среща обаче селекционерът Тите съумя да даде отмора на титулярите си. За срещата с Южна Корея в отбора се завръща Неймар, само че навън до края на шампионата е Габриел Жезус.

Двубоят ще бъде белязан и от събитията към бразилската легенда Пеле, който продължава да е в болница. От щаба на петкратните първенци оповестиха, че ще мислят за 82-годишният някогашен състезател на отбора, който е и троент международен първенец със " Селесао ". Програмата за деня в Катар пък откриват Япония и Хърватия, които се срещат в 17 часа. Това ще бъде едвам трети мач сред тях, като до момента и двата бяха на международни финали - през 1998 година хърватите завоюваха с 1:0, а през 2006 година срещата приключи 0:0. И двата им дуела бяха в групите.

" Самураите " доближиха до 1/8-финалите след две изненадващи победи против любимците в групата Германия и Испания и загуба от Коста Рика, което им обезпечи 1-вото място в група Е. Хърватия пък от своя страна остана на 2-рата позиция в група F след победа над Канада и две равенства против Белгия и Мароко, чийто състав сензационно окупира върха с 2 триумфа и 1 тъждество.

 

Рахийм Стърлинг напуснал лагера на отбора поради грабеж в дома му в Лондон

Крилото на Англия Рахийм Стърлинг е напуснал лагера на тима в Катар, откакто домът му в Лондон е бил разрушен от обирджии, до момента в който фамилията му е било вътре. Именно това е повода Стърлинг да пропусне вчерашния дуел на " Трите лъва " против Сенегал в осминафиналите на Световното състезание, като не е ясно дали той ще се завърне за огромния конфликт с Франция в четвъртфиналите. Според медиите на Острова случаят е станал в събота вечерта, като в дома на футболиста са били брачната половинка и трите му деца. Стърлинг е бил шокиран от новината и незабавно е изразил предпочитание да се прибере вкъщи.  След триумфа над Сенегал с 3:0, селекционерът на Англия Гарет Саутгейт поддържа играча, като съобщи, че " от време на време футболът не е най-важното нещо и фамилията постоянно е преди всичко ". Той добави, че щабът няма да притиска Стърлинг и обстановката ще бъде по-ясна в идващите дни, когато ще се разбере дали крилото ще играе против Франция. Мачът сред двата отбора ще се играе в събота от 21:00 часа българско време.

 

За първи път сезонът в мъжкия тенис приключва с четирима българи в топ 300

Адриан Андреев записа ново рекордно класиране след достигането си до четвъртфиналите на “Чаланджър ” шампионата в испанския град Маспаломас с награден фонд 45730 евро. Спечелените там 16 точки осигуриха на втората ни ракета напредък с четири места и той към този момент е 193-ти в международната класация с актив от 296 точки. На четири места зад него е Димитър Кузманов, който има на сметката си 282 точки. Междувременно Александър Лазаров се завърна в топ 300 след трите победи на “Чаланджър ”-а в Мая (Португалия) - две в квалификациите и една в главната скица. Благодарение на тях той направи скок от 15 позиции и към този момент е 288-и със 180 точки. Първата ракета на България Григор Димитров пък е на 28-о място. Така за първи път сезонът в мъжкия тенис ще приключи с четирима българи в топ 300. При играчите от челото няма промени, защото за тях сезонът завърши с Финалите на АТР. Испанецът Карлос Алкарас приключва годината на върха, следван от сънародника си Рафаел Надал и Каспер Рууд. Топ 5 допълват Стефанос Циципас и Новак Джокович, шести седми и осми са надлежно Феликс Оже-Алиасим, Даниил Медведев и Андрей Рубльов, а топ 10 затварят Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач.

 

Виктория Томова стартира против квалификантка на тенис шампионата от сериите WTA 125 в Анже

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова стартира против квалификантка на шампионата на твърда настилка в зала от сериите WТА 125 в Анже (Франция) с награден фонд 92742 евро Томова е сложена под номер 7 в главната скица. Тя има обезпечени 1008 евро и 1 точка за международната класация, в която заема 90-ото място, а при триумф софиянката ще проработи 1613 евро и 15 точки, а във втория кръг ще срещне победителката от дуела сред Маркета Вондроушова (Чехия) и Янина Викмайер (Белгия). 27-годишната българка доближи край на шампионат от същия сан в края на септември в Будапеща, само че по-късно нямаше доста триумф, като реализира единствено една победа в последните четири надпревари, в които взе участие.

 

Вашингтон - ЛА Лейкърс 130:119: Антъни Дейвис с впечатляващ дабъл-дабъл от 55 точки и 17 битки

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс продължи с положителните си изяви в последните седмици и победи Вашингтон Уизардс със 130:119 като посетител в мач от постоянния сезон на НБА на Съединени американски щати и Кнада. " Езерняците " бяха поведени за следващ път от Антъни Дейвис, който приключи с изключителните 55 точки и 17 битки за триумфа. Дейвис, който в последните девет мача вкарва приблизително по 35,3 точки, осъществя 22 стрелби от 30 опита, вкара всичките си 9 фаула и добави 3 чадъра, като обезврежда значително звездата на Уизардс Кристапс Порзингис. Това накара даже почитателите на домакините да скандират " MVP " по адрес на центъра на Лейкърс. ЛеБрон Джеймс добави 29 пункта, 8 битки и 6 асистенции, а Лони Уокър се регистрира с 20 точки при 70 % пукотевица за четвъртия следващ триумф на Лейкърс надалеч от вкъщи. Отборът към този момент има осем победи и две загуби в последните си 10 дуела, откакто стартира сезона с баланс 2-10. За Вашингтон Порзингис приключи с 27 пунктаи 9 битки, а Кайл Кузма вкара 26 точки. Въпреки триумфа Лейкърс продължава да е отвън плейофните позиции в Западната конференция и заема 12-то място с актив 10-12, до момента в който Вашингтон е 11-ти на Изток с баланс 11-13.

Далас - Минесота 5:6 след дузпи: Роопе Хинц вкара хеттрик, само че единствен изпусна углавен удар при загубата

Роопе Хинц осъществя хеттрик за Далас Старс, само че по-късно единствен пропусна при дузпите и тексасците изгубиха семейството си на Минесота Уайлд с 5:6. Финландският център изравни 2:11 минути преди края с третия си гол в мача, в който водачът в Централната дивизия навакса закъснение от 1:5 и въпреки всичко записа точка в десети от последните си 11 срещи.  Хинц записа и асистенция, а Джо Павелски добави три асистенции, само че това не беше задоволително.  Кирил Капризов вкара в постоянното време за Минесота, а по-късно и при дузпите за четвъртия следващ триумф, който изкачи отбора на третото място в Централната дивизия с 28 точки, на 5 пункта зад Далас. В идващия си мач в НХЛ " звездите " одобряват Торонто Мейпъл Лийфс на 7 декември, до момента в който " дивите " гостуват на Калгари Флеймс ден по-късно.  

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР