Днес ще се изиграят четири решаващи сблъсъка от първия кръг

...
Днес ще се изиграят четири решаващи сблъсъка от първия кръг
Коментари Харесай

Пътят на Нидерландия е открит, Уелс ще спира Англия

Днес ще се изиграят четири решаващи конфликта от първия кръг на Световното състезание по футбол в Катар. В група А Еквадор – Сенегал и Нидерландия - Катар ще дефинират първите два от осминафиналистите. Двубоите стартират в 17:00 часа българско време. Следват срещите Иран - Съединени американски щати и Уелс - Англия, чиито начален час е 21:00 .
Селекционерът на " лалетата " Луис ван Гаал.
За нидерландците следва доста лесна на хартия среща в 3-ия кръг – против към този момент отпадналия хазаин на шампионата Катар, до момента в който Еквадор и Сенегал ще би трябвало да дефинират между тях кой е по-достоен да отиде на 1/8-финалите. Продължаващата борба на Енер Валенсия с травмата, която получи против Катар в първата среща, претърпя тежък поврат. Той напусна мача с Нидерландия на носилка единствено с цел да бъде забелязан да върви след края на срещата. Нидерландия без да е блестяща, даже в противен случай, разочаровала с играта си значително своите фенове, въпреки всичко има 4 точки актив след успеха над Сенегал с 2:0 и ремито 1:1 с Еквадор, само че надиграна тотално от южноамериканците. Така " лалетата " с може би най-слабо представящият се отбор на Мондиала наподобяват непоклатими за първата позиция с предстояща огромна победа, която ще ги изправи в дуел в първа елиминация с втория отбор от група В.

Уелс е единствено с точка актив от двата си мача - 1:1 против Съединени американски щати, и трагичното проваляне с позволени две доста късни попадения за 0:2 против Иран. Само победа може да даде път напред на " драконите " против доста прочут противник, макар че са избрани за съществени новобранци. Англия обаче ще желае с триумф да си обезпечи първата позиция непременно, с цел да играе на 1/8-финал с по-поносим конкурент, а до тук сподели две разнообразни лица - прелестното след успеха над Иран с 6:2, и доста грозно в може би най-скучния и слаб мач при нулевото реми против Съединени американски щати.
Наставникът на " Трите лъва " Гарет Саутгейт.
Програмата на мачовете от Мондиал 2022 за през днешния ден :

Група А

17:00, Еквадор – Сенегал

17:00, Нидерландия - Катар

Група В

21:00, Иран - Съединени американски щати

21:00, Уелс - Англия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР