Днес ще преобладава ясно, през деня – слънчево време, с

...
Днес ще преобладава ясно, през деня – слънчево време, с
Коментари Харесай

Слънце и мъгли ни чакат през уикенда

Днес ще доминира ясно, денем – слънчево време, с увеличаваща се от запад висока облачност. Ще духа слаб южен, в Дунавската низина – североизточен вятър. Минималните температури ще са от 2-3° тук-там из високите полета на Западна България, до 13-14° по морския бряг.
Максималните ще са най-вече сред 13° и 18°, по-ниски в регионите с целодневна мъгла
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане още малко ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за месеца.

Над Ч ерноморието  ще доминира слънчево време, в утринните часове и вечерта с ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от изток. Максимални температури на въздуха 17-19°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над  планините  ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност. В подножията до обяд ще бъде мъгливо. Ще духа слаб южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 13°, на 2000 метра – към 8°.

В неделя ще е без превалявания. Над равнинната част от страната ще бъде облачно и мъгливо, като усъвършенстване на видимостта и скъсване на ниската облачност ще настава след обяд. Предимно слънчево ще бъде времето в планините и планинските региони, където и температурите ще се покачат. В по-голямата част от страната преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните – сред 15° и 20°, по-ниски – към 12° ще остават в регионите с по-трайна мъгла./ focus-news.net

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР