Днес ще преобладава слънчево време. В Централна и Източна България

...
Днес ще преобладава слънчево време. В Централна и Източна България
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 септември

Днес ще доминира слънчево време. В Централна и Източна България ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните в страната ще са най-вече сред 24° и 29°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 23° и 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 11°.
Следващата седмица ще стартира с най-вече слънчево време и с високи за септември температури. В понеделник вятърът за малко ще се обърне от запад-северозапад, до вечерта – от юг и денем още веднъж бързо ще се затопли, само че сутринта ще бъде хладно с минимални температури сред 8° и 13°, по Черноморието до 15°-17°. Във вторник в Дунавската низина вятърът от запад-северозапад ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 28° и 33°. В сряда от север-северозапад облачността ще се усили и тук-там, основно в Северна България и планините ще има валежи от дъжд, в обособени региони е допустимо и да прегърми. Вятърът от запад-северозапад ще се усили. Температурите от север ще стартират да се намаляват и оптималните ще бъдат от 22°-27° в Северна до 28°-32° в Южна България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР