Днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се

...
Днес ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се
Коментари Харесай

Дежурният синоптик от БАН Мартин Славчев с приятна прогноза, но вещае и неприятни изненади!

Днес ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места, основно в южната половина на страната ще превали временен дъжд. Това заяви дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа слаб североизточен вятър. Температурите едва ще се покачат, оптималните ще са сред 20° и 25°. Атмосферното налягане едва ще се намали,но ще остане по-високо от междинното за май.

Над Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури 19°-21°. Температура на морската вода 17°-18°, неспокойствие на морето към 2 бала.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 7°.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР