Днес ще преобладава слънчево време. След обяд от северозапад ще

...
Днес ще преобладава слънчево време. След обяд от северозапад ще
Коментари Харесай

Циклонът Стефан отпусна хватката си, под 0° сутрин

Днес ще доминира слънчево време. След обяд от северозапад ще стартира нарастване на облачността, най-вече висока, която до вечерта ще се снижава и вплътнява. Ще се появи и слаб запад-югозападен вятър.

Денят ще е по-топъл от вчерашния. Това се дължи и на циклона "Стефан ", който към този момент не е над нас.

Циклонът, който аргументи наводненията в Бургаско, беше кръстен от синоптиците „ Стефан”. В четвъртък той се насочи на юг към Египет и към този момент е надалеч от нашата страна.

Ще се затопли, оптималните температури ще са сред 16° и 21°, в София – към 17°.

Минималните през днешния ден бяха от 1 до 6 градуса.

Такава е прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология, представена от „ Фокус”. Атмосферното налягане бързо ще се намалява и в края на деня към този момент ще е по-ниско от междинното за октомври.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Привечер облачността ще се усили. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усили, само че ще задържи без дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който през нощта против събота ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 7°.

Времето се стабилизира, само че това ще е за малко.

Още в събота ни чакат нови превалявания и захлаждане.

С увеличаване напразно от Северозапад още веднъж ще стане студено - в неделя няма да е толкоз облачно, само че ще е прохладно. През деня едва ще се затопли.
В понеделник ще нахлуе нова порция леден въздух - тук-там ще има валежи от дъжд, а на по-високите елементи - и от сняг. Във вторник ще бъде прохладно и студено, превалявания са малко евентуални, слънцето постоянно ще се демонстрира.

През идната седмица в утринните часове тук-там температурите ще паднат под 0 градуса.

Във вторник утринните градуси ще са от минус 2 до 3, а оптималните - от 6 до 11. Над 500-600 метра ни чака сняг. В сряда ще е малко по-топло.

ВИЖТЕ КРАСОТАТА НА ТОПЛАТА ЕСЕН В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

В обособени региони ще вали дъжд, а сняг ще има освен в планините, само че и в местата с надморска височина над 500 метра.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР