Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

...
Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.
Коментари Харесай

Зимата е в разгара си! Термометрите падат сериозно под нулата днес


Днес ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максимални температури сред 0° и 5°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще е доста по-високо от междинното за януари. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-3°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала. Над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще прехвърчи сняг. Ще духа мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 4°, на 2000 метра – към минус 9°. През идващите дни ще остане без превалявания. Вятърът и по морския бряг ще стихне. Повече слънце ще има в планините и планинските региони.

В равнинната част от страната тук-там ще се образува мъгла или инверсионна облачност. В Северна България и по високите по-лета в Западна снежната завивка ще се задържи и там заран ще е много студено, минималните температури ще са към и под минус 10°. Дневните температури ще остават близки и по-ниски от 0°. В останалата част от страната през първите дни минималните ще са сред минус 8° и минус 3°, а оптималните - сред 1° и 6°, след това постепенно ще се затопля.

© Actualno.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР