Днес ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд

...
Днес ще преобладава слънчево време с повече облаци преди обяд
Коментари Харесай

Очаква ни облачна, но топла събота

Днес ще доминира слънчево време с повече облаци преди обяд на изток, където тук-там към момента ще има слаби превалявания. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Сутринта ще е хладно, само че дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 19° и 24°, малко по-ниски в крайните източни региони.
Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там преди обяд към момента ще превалява. По-късно след обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан, най-вече северен вятър. Максимални температури сред 15° и 19°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, по върховете с мъгли. Ще духа сдържан север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимална температура на 1200 метра – към 14°, на 2000 метра – към 7°.
В неделя преди обяд ще е слънчево. В следобедните часове от северозапад ще стартира нарастване на облачността и до среднощ тук-там в северозападната половина от страната ще превали временен дъжд. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°.
В началото на идната седмица облачността ще е по-често забележителна. В доста региони ще има и валежи, тук-там краткотрайно ще са интензивни, в следобедните часове е допустима и гръмотевична активност. По-голяма е вероятността за превалявания на повече места в страната и по-интензивни във вторник. По най-високите елементи на Рила и Пирин ще превали сняг. Вятърът ще е слаб до сдържан, от северозапад, в източните региони от север-североизток, и ще бъде относително хладно за интервала. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 15° и 20°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР