Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания

...
Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания
Коментари Харесай

Седмицата започва с меко време, но завършва със сняг и ниски температури

Днес ще доминира облачно време, денем с краткотрайни разкъсвания на облачността. Почти без превалявания. Сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от изток-североизток. Максимални температури: в Северна и високите полета на Западна България - сред 1° и 6°, в Южна - сред 6° и 11°. Във вторник в северозападните региони ще превалява влажен сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските региони на Южна България - слаб сняг; в останалата част от страната ще е съвсем без превалявания. В източната половина югоизточният вятър ще се усили.

В сряда на доста места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над към 1000-1200 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е мощен и температурите там ще доближават тук-там до към 12°-14°. В Западна България ще остават най-вече сред 3° и 8°. И в четвъртък ще превалява, само че на по-малко места, най-вече слаб дъжд, а в планините и планинските региони на Западна България - слаб сняг. В петък преваляванията ще се усилят и ще обзет цялата страна, в западната половина от страната тук-там ще са обилни.

Ще вали най-вече дъжд, само че с понижението на температурите, към края на деня в Западна България дъждът ще минава в сняг. През почивните дни ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад и захлаждането ще продължи, само че преваляванията сензитивно ще отслабнат, в множеството региони и ще спрат. В събота слаб сняг ще превалява към момента тук-там в Западна България, в неделя - единствено на обособени места ще има незначителни валежи, най-вече от слаб сняг, в Източна България - дъжд и сняг.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР