Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания

...
Днес ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания
Коментари Харесай

Седмицата започва с мрачно и облачно време

Днес ще доминира облачно време, денем с краткотрайни разкъсвания на облачността. Почти без превалявания. Сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от изток-североизток. Максимални температури: в Северна и високите полета на Западна България - сред 1° и 6°, в Южна - сред 6° и 11°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за януари, денем едва ще се увеличи.
Над планините ще е най-вече облачно, съвсем без дъжд. Повече слънце ще има по високите елементи на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е сдържан от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността над южните региони. Вятърът преди обяд ще е до сдържан от северозапад, до края на денонощието последователно ще се ориентира от североизток. Максимални температури сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.
Във вторник в северозападните региони ще превалява влажен сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските региони на Южна България - слаб сняг; в останалата част от страната ще е съвсем без превалявания. В източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили.
В сряда на доста места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над към 1000-1200 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е мощен и температурите там ще доближават тук-там до към 12°-14°. В Западна България ще остават най-вече сред 3° и 8°.
В четвъртък и петък също ще превалява, само че на по-малко места, най-вече слаб дъжд, а в планините и планинските региони на Западна България - слаб сняг.
В четвъртък и петък превалявания от дъжд ще продължат, тук-там ще преминат в влажен сняг. Температурите остават без смяна и оптималните ще бъдат сред 4 и 12 градуса.
През почивните дни времето ще остане без смяна. Над цялата страна се чакат превалявания от дъжд, който ще минава в влажен сняг. Минималните температури ще са сред минус 2 и 5 градуса, а оптималните сред 4 и 13.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР