Днес ще извадим от обхвата на тол системата 115 км

...
Днес ще извадим от обхвата на тол системата 115 км
Коментари Харесай

Борисов поряза БСП: За 100 години една реформа не сте направили, идете до Гърция да видите хаоса там

Днес ще извадим от обсега на тол системата 115 км пътища на територията на Столична община и Община Варна. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на чуването си за тол системата.

"Това, което сте ме запитали е по отношение на листата на републиканските пътища, за които събират такса и прилагане на пътна инфраструктура, винетка, такса и такса на база изминато разстояние. Днес 10.00 ч. ни е съвещанието на Министерски съвет, точка А26.

С нея Министерски съвет изважда от обсега от 115 км от Община София и 40 км от Община Варна. С другите 12 общини след днешното решение се водят договаряния и по същия метод ще ги извадим и тях от обсега ", сподели Борисов.

„ Вчера имахме междуправителствено съвещание в Гърция, апропо е хубаво да видите каква е разликата сред България и Гърция в оправянето с миграцията. Да видите какво е безпорядък. България има от години нулева миграция и сме за образец. Пуснете си да видите какво е по гръцките острови “, съобщи още министър-председателят.

Той се обърна и към Българска социалистическа партия, които главно подлагат на критика винетките и тол системите. „ Да, в България се вкарват мъчно нещата. Аз не си припомням за 100 Българска социалистическа партия да е направила и една промяна “, сподели той и провокира реакцията на социалистите.

„ Ако е било елементарно, да сте ги въвели досега “, сподели той във връзка с пътните такси.

"Едно е да строиш двулентови пътища, елементарно може да видите през днешния ден това, което е останало на автомагистрала "Люлин ". И да видите 12-лентовите пътища, които са издигнати. И сега "Хемус " се строи интензивно ", "Европа се строи интензивно, ремонтират се другите. "Струма " се строи интензивно. Вчера разговаряхме отново с превозвачите, ние с тях нямаме тематика. Те самите знаят къде и по какъв начин проскърцат ", съобщи още министър-председателят.

„ Още през днешния ден, след час и нещо, ще бъдат извадени от обсег. А що се каса за виновните лица това да се забави, ще им потърсим и им търсим всекидневно отговорност, те ще отговорят на всички въпроси.

С кое съм нарушил закона и правовата страна? Това е в моите пълномощия “, уточни Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР