Днес ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност, която

...
Днес ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност, която
Коментари Харесай

Облачно и студено време ни очаква днес

Днес ще има раздрана, най-вече междинна и висока облачност, която след обяд от север ще стартира да понижава до слънчево. През деня ще се появи слаб, в източната половина на страната - сдържан вятър от север-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°, дневните ще се намалят и ще са сред 7° и 12°. Атмосферното налягане остава по-високо от междинното. През деня едва ще се увеличи.
По Черноморието ще е с раздрана междинна и висока облачност, която след обяд от север ще понижава. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще е с раздрана междинна и висока облачност, която от север ще понижава до слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към 0°.
През множеството дни до края на седмицата вятърът ще е слаб, с южна съставния елемент, в доста региони ще бъде съвсем безшумно. В планинските региони ще бъде слънчево и ще се затопля. В равнинната част от страната заран на доста места ще е мъгливо или с ниска облачност, само че в средата на седмицата денем в множеството региони видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздира и понижава до слънчево. По-трайни ще бъдат мъглите към петък по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската низина. Дневните температури там ще остават по-ниски, от 3° до 6°, в останалата част от страната ще доближават 10°-14°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР