Днес ще има променлива облачност, по-значителна над Южна България, но

...
Днес ще има променлива облачност, по-значителна над Южна България, но
Коментари Харесай

Предимно слънчево и с до 28 градуса днес

Днес ще има променлива облачност, по-значителна над Южна България, само че единствено на изолирани места там е допустимо едва и за малко да превали.

Над Северна България ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там в котловините на Западна България и в югоизточните региони ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб в Дунавската низина и Източна България до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 20° и 25°.

Над планините ще има променлива облачност, по-значителна над масивите в Южна България, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще духа сдържан, по най-високите елементи - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 10°.

През нощта по-значителна облачност ще има над Южна България и на обособени места в южните региони ще превали слаб дъжд. Минималните температури сред 8° и 13°. Утре преди обяд тук-там в низините и към водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла или ниска облачност. През деня над Северна България ще има раздрана облачност, намаляваща след обяд до слънчево. Над Южна България облачността ще е променлива, по-значителна над Рило-Родопската област, където едва ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони до сдържан северозападен вятър. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 18° и 23°.

През идващите дни до края на седмицата ще доминира слънчево време. По-значителна, най-вече ниска облачност, ще има над Източна България. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб до сдържан, в Югозападна България ще е съвсем безшумно. Сутрешните температури ще се намалят, дневните ще останат най-вече сред 18° и 23°. В понеделник ще е съвсем безшумно, краткотрайни нараствания на облачността ще има и над западните региони, само че вероятността за превалявания остава дребна. Температурите ще са без особена смяна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР