Днес ще говорим за проектите в европейската част на Русия,

...
Днес ще говорим за проектите в европейската част на Русия,
Коментари Харесай

Това е сила! Заводите в Русия днес!

Днес ще приказваме за плановете в европейската част на Русия, които към този момент са в развой на създаване или са проектирани.
Централен федерален регион

В московската рафинерия се прави огромна рационализация. Обемът на вложенията се прави оценка на 218 милиарда рубли, комплексът за надълбоко пречистване на петрол е в развой на създаване. Това ще усили дълбочината на обработка до 96%, т.е. ще се появи изцяло нова апаратура. Производството на леки петролни артикули ще се усили до 85%.

В региона на Калуга се създава леярски комплекс с бюджет над 20 милиарда рубли. Тук ще се създават произведения от стомана и чугун за минни и строителни машини. Сред купувачите - има освен от Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело, само че и в чужбина. Пускане в употреба - 2020 година.
В Коломенския цех «Трансмашхолдинга», тече четири годишна рационализация на стойност 15 милиарда. Рубли. В резултат на това ще се сътвори серийно произвеждане на дизелови мотори от ново потомство за съветския флот и промишленост.

В региона на Кострома се построява нова фабрика за шперплат на стойност 9 милиарда рубли. А в Киров се модернизира мебелната фабрика " Вяцки " и се приключва нова продукция на стойност над 6 милиарда рубли.
В Дубна преди края на 2019 година ще бъде издигнат нов цех за произвеждане на принадлежности.
В региона на Тула се строи цех за произвеждане на полимери за строителната промишленост. Проектът се извършва в границите на програмата за заменяне на вноса и се прави оценка на 9 милиарда рубли.
В региона на Тамбо ще се появи млечен клъстер с вложения над 20 милиарда рубли и комплекси за свиневъдство с вложения над 10 милиарда рубли.

Тази година в региона на Орловска област стартира построяването на огромна високотехнологична фуражна фабрика с потенциал 800 хиляди тона разбъркан фураж на година на стойност към 5 милиарда рубли.
До 2019 година в региона на Иваново ще бъде издигната огромна прасета плантация на стойност 2 милиарда рубли.

Две свинеферми с повече от 7 милиарда рубли ще бъдат издигнати в региона на Нижни Новгород.

В енергийния бранш се чака да бъдат пуснати в употреба втората силова единица на АЕЦ " Новороненеж " и два енергийни блока на АЕЦ " Курск ", нови огромни енергийни блокове в Топлоелектрическа централа " Воронежкия " и освен.

Южен федерален регион и Северен Кавказки федерален окръг
На територията на Ставропол ще бъде построен цех за приработка на природен газ на стойност 120 милиарда рубли. Първият стадий ще създава химикали, а вторият - полиетилен и полипропилен.
Тази година ще стартира и до 2022 година ще бъде приключено построяването на водопровода Багаевского в района Ростов. Проектът е на стойност 22 милиарда рубли и ще реши казуса с дефицита на питейна вода за домашна и промишлена приложимост, както и за селското стопанство, риболова и корабоплаването.

Изграждането на ново морско пристанище бе контрактувано в Геленджик. С което оборотът на товарите ще се усили до 300 хиляди тона годишно, пристанището ще може да се настанят съдове с оборот от 19,5 хиляди души годишно.
Над 3,5 милиарда рубли ще бъдат вложени в развиването на комерсиалното пристанище Туапсинского. Това ще усили оборота на товарния терминал до 3 милиона тона, както и потенциала на пристанището за всички сухи товари.

В Дагестан производството на композитни материали и пластмасови произведения, употребявани в строителството, е в развой на създаване. Инвестицията в плана е към 3 милиарда рубли.
В Кабардино-Балкария ще бъде построен огромен полимерен цех и бутилиращо дружество за питейна вода. Общата инвестиция възлиза на 13 милиарда $.

В енергийния бранш са планувани стартирането в употреба на централите на АЕЦ " Ростов ", Грозни, Симферопол и Севастопол, нови слънчеви и водноелектрически централи.
Но това, несъмнено, е единствено дребна част от плановете. Само в Астрахан статутът на " изключително значим капиталов план " бе предоставен на 11 плана с обща инвестиция от към 27 милиарда рубли. Сред тях са лечебни заведения, обекти за спорт, превоз планове и други

Северозападен федерален окръг
Най-големият план на региона е построяването на газопреработвателна централа, съчетана с газово-химично произвеждане. Комплексът ще може да обработва до 45 милиарда кубически метра. газ годишно и ще бъдат вложени над един трилиона рубли. Инсталацията за преправка на газ ще почисти входящия газ от примеси. Полученият метан ще бъде доставен за втечняване в Балтик СПГ.

Това е още един огромен цех в развой на създаване. Останалата част от газа се чака да бъде изнесена посредством газопровода " Северен поток-2 ". Ценните фракции, извлечени от газа, ще бъдат употребявани за производството на етилен и полиетилен. Около 1,5 милиона тона от тези артикули годишно са планувани и за доставки в Европа.

В пристанище Уст-Луга в развой на създаване е огромен зърнен терминал. Обемът на вложенията в плана е 20 милиарда рубли. Периодът на осъществяване е 3-4 години. Целият оборот на зърно от Латвия, който сега е 4 милиона тона, ще бъде пренасочен към него.

В региона на Калининград ще бъде построен нов цех за минерални торове на стойност 47 милиарда рубли. Новият цех ще разреши да се провежда дълбоката преправка на газ и производството на 5-то равнище на преправка, съответстващо на международните стандарти за качество.

Важно е да отбележим, че изброените планове са единствено дребна част от това, което сега се построява или планува в Русия. Страната е толкоз голяма и има толкоз доста строителни планове, които не могат да се опишат в една публикация.



Източник - Время-вперёд!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР