Днес ще е слънчево време с разкъсана висока облачност. В

...
Днес ще е слънчево време с разкъсана висока облачност. В
Коментари Харесай

Слънчев есенен петък ни очаква днес

Днес ще е слънчево време с раздрана висока облачност. В западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина в часовете преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, с който ще се затопли още. Преобладаващите минимални температури ще са сред 8 и 13 градуса, оптималните ще са от 18-19 в местата с по-трайни мъгли до 25-26 в регионите чувствителни на южен вятър, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца - ще се покачва и към края на деня ще е по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще доминира слънчево време. До към обяд основно в южните региони ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа най-вече сдържан вятър с южна съставния елемент. Максималните температури ще са 18-22 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще е най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, с който ще се затопли още и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 21, на 2000 метра - към 14 градуса.
В събота от северозапад, в източните региони от север-североизток, ще прониква студен въздух. Температурите ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните за първата половина от ноември - оптималните ще са сред 15 и 20 градуса. Облачността ще се усили, единствено на обособени места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя вероятността за превалявания е дребна, облачността ще е по-често забележителна, след обяд ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от юг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР