Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения

...
Днес ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 22 юли

Днес ще е слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Преди обяд в Източна България ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, след пладне ще е съвсем безшумно. Максималните температури ще са най-вече сред 32° и 37°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще е по-високо от междинното за месеца. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието ще е слънчево и топло. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 31. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 25° - 26°.
Над планините ще е слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°.
Във вторник над източната половина от страната, по-късно и в планините и планинските региони на Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки. В западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток, ще проникне относително студен въздух. В сряда преобладаващите оптимални температури ще са сред 25° и 30°. Краткотрайни валежи, най-вече слаби, ще има на повече места в западната половина от страната. В четвъртък ще е съвсем без превалявания. В Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще остане слаб до сдържан, от северна четвърт. Ще стартира покачване на температурите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР