Днес ще е слънчево. След обяд над планинските райони в

...
Днес ще е слънчево. След обяд над планинските райони в
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 4 август

Днес ще е слънчево. След обяд над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури - сред 31° и 36°, по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане е близо до междинното за август – ще се намалява. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан югоизточен, по билата югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 15°.
През идващите три дни над източната половина от страната ще се задържи най-вече слънчево и по-топло. Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, в сряда и четвъртък в обособени региони след обяд краткотрайно интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще е от изток-североизток, изначало слаб, по морския бряг сдържан, само че в петък ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 28° и 33°.
Още: " В мощ е екстремален показател за пожароопасност "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР