Днес ще е слънчево и горещо. Следобед на много места

...
Днес ще е слънчево и горещо. Следобед на много места
Коментари Харесай

Слънчев и горещ петък

Днес ще е слънчево и горещо. Следобед на доста места в източните и планинските региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и кратковременно ще превали. Ще духа слаб, в източната половина от страната - до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 31° и 36°, в София - към 31°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево и топло. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 27° - 29°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 21 - 23°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 17°.

Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна, малко по-високо от междинното за месеца.

През почивните дни ще доминира слънчево време, с развиване на купеста облачност в следобедните часове. На места ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. В източните региони ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 30° и 35°. В понеделник на повече места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични стихии и условия за градушки, с по-голяма възможност в Северна България и планините на Югозападна. Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до сдържан. Температурите едва ще се намалят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР