Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива

...
Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива
Коментари Харесай

Слънчева и топла неделя, но следобед ще превали и прегърми

Днес ще е най-вече слънчево . След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в южната половина от страната ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 4° до 9°, оптималните ще са сред 20° и 25°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 деца плаж море игри / iStock/Getty Images
В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в Рило-Родопската област ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа до сдържан най-вече западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 5°.
 планина iStock/Getty Images
През идващите дни ще доминира слънчево време. Ще се развива купеста облачност и в следобедните часове на обособени места, основно в планинските региони в западната половина от страната ще превали временен дъжд. Вятърът ще е слаб, в понеделник от северозапад, а във вторник и сряда от юг-югозапад. Ще бъде и по-топло, в сряда минималните температури ще са сред 9° и 14°, а оптималните - сред 22° и 27°.
 дъжд iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР