Днес ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения

...
Днес ще е предимно слънчево. Ще има и временни увеличения
Коментари Харесай

Синоптиците алармират: Гответе се за голям мор, температурите удрят...

Днес ще е най-вече слънчево. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони на Югозападна България, след обяд ще превали едва. Ще духа слаб, в Дунавската низина и източните региони до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Евгения Егова. 

Атмосферното налягане е и ще остане към междинното за месеца. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 28–31°. Температурата на морската вода е към 27°.

Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че основно след обяд, на обособени места в масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра – към 17°.

В четвъртък и петък ще бъде най-вече слънчево, със слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 31° и 36°. В събота в следобедните часове ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в Западна България е допустимо кратковременно да превали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР