Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще

...
Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще
Коментари Харесай

Дъждовен уикенд. Сняг ни очаква през новата седмица

Днес ще е най-вече облачно. Около обяд от северозапад ще завали дъжд, който до вечерта ще обхване цялата страна.

Отначало в Дунавската низина, а до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стартира захлаждане, с което до вечерта в Северна и високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг. Не се чака формиране на основна снежна завивка, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология, представени от Агенция "Фокус ".

СТУДЕНАТА КРАСОТА НА ЗИМАТА

В югоизточните региони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг, температурите ще останат относително високи и там преваляванията ще са от дъжд.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 3 и 2 градуса, оптималните - от 4 до 9 градуса, в югоизточните региони - малко по-високи.

В планините

ще бъде най-вече облачно и прохладно, със мощен и плевел вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина от 1200 м ще бъде към 5 градуса, на 2000 м - минус 2 градуса.

По Черноморието

ще бъде най-вече облачно. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 8 и 12 градуса. Температурата на морската вода е към 8 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Валежите ще продължат и при започване на новата седмица. В понеделник дъждът ще премине в сняг.

Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР