Днес ще е предимно облачно. На отделни места в Родопите

...
Днес ще е предимно облачно. На отделни места в Родопите
Коментари Харесай

Северен вятър ни носи студ и облаци

Днес ще е най-вече облачно. На обособени места в Родопите и Югоизточна България ще има обилни превалявания, в крайните югоизточните региони - съпроводени с гръмотевици. Предимно слаби ще са валежите в останалата част на страната, а в крайните западни региони ще е съвсем без превалявания, ще има и краткотрайни понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е най-вече слаб. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, оптималните - от 13° до 18°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното и ще остане без основна смяна.
Предимно облачно ще е над Черноморието. Ще има превалявания от дъжд, в южните региони - обилни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Предимно облачно ще е в планините. В множеството региони ще има слаби превалявания от дъжд, на обособени места, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-значителни количества. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 4°.
През идващите дни вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива, по-често забележителна облачност. В петък на доста места в Източна България ще има превалявания, а в събота и неделя слаби валежи ще има единствено на обособени места. В неделя вятърът ще отслабне, само че ще остане от северозапад. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 7° и 12°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски, а оптималните - сред 12° и 17°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР