Днес ще е предимно облачно, като на отделни места са

...
Днес ще е предимно облачно, като на отделни места са
Коментари Харесай

Предимно облачно с възможни леки превалявания

Днес ще е най-вече облачно, като на обособени места са вероятни слаби валежи, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

От запад облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече ясно. Значителна ще се задържи облачността единствено в източните региони и на обособени места са вероятни слаби валежи. Западният вятър ще отслабне и сутринта в котловините и високите полета на Западна България ще се образуват слани. Минималните температури ще са сред 3° и 8°.

Над западната половина от страната ще е най-вече слънчево, а над източната облачността ще е раздрана, тук-там с по-значителни краткотрайни нараствания и валежи. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който до края на деня съвсем ще стихне. Максималните температури ще са сред 16° и 21°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е близо до междинното за май.

По Черноморието ще има забележителна облачност, тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър, само че последователно ще отслабва. Максималните температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има забележителна облачност и основно в Стара планина ще превалява сняг. Силният северозападен вятър последователно ще отслабва и ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

В четвъртък вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се покачат още малко; сутринта ще е към момента хладно. Облачността от запад ще се усилва, изначало висока и междинна, до вечерта ще се вплътни и тук-там в западната половина от страната ще превали дъжд. В петък валежи ще има основно в югоизточната половина от страната, където са вероятни местни интензивни извалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се покачат и утринните температури. В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни валежи с гръмотевици са вероятни по Черноморието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР