Днес ще е предимно облачно. Главно в Южна България ще

...
Днес ще е предимно облачно. Главно в Южна България ще
Коментари Харесай

Очаква ни облачна и дъждовна събота

Днес ще е най-вече облачно. Главно в Южна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта ще спрат. Ще духа сдържан вятър от североизток и с него ще продължи да навлиза леден въздух. До обяд в Дунавската низина ще е съвсем безшумно и на повече места там ще има мъгли.

Мексималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, в София- към 10.

В първите си десетина дниноември е топъл и въпреки температурите, изключително в събота и неделя, да се намалят малко, да превали, при започване на другата седмица ще останатсравнително високи - сред 9 и 14 градуса. Това не са типични ноемврийски температури, а по-скоро октомврийски, само че този интервал е към своя край.

Но към 16 - 17 ноемврище стартира образуването на средиземноморски циклони, което е рецепта за неприятно време на Балканите и вероятно нахлуване на зимата.

Според синоптичните моделиследващият петък страната ни ще попадне под въздействието на първия от тези циклони и ще видимвалежи от дъжд, в планините от сняг,а тук-там в Северна България от дъжд и сняг. Възможни са иполедици.

След къса пауза към съботаот идната неделя втори, по-дълбок средиземноморски циклон, ще окаже значително въздействие на времето у нас.

Възможно е да се сътвори типична зимна конюнктура с превалявания от дъжд и сняг, обилни по количество. В планините ще стартира същинската зима.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР