Днес ще е облачно, на много места с валежи от

...
Днес ще е облачно, на много места с валежи от
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 22 ноември

Днес ще е облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология. Почти без превалявания ще остане в източните региони. С сдържан, в източните региони и поречието на Дунав и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток ще продължи да става студено. Дневните температури ще са съвсем без дневен ход. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, оптималните – сред 7° и 12°.
Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Ще продължи да се става студено. Максималните температури ще са сред 10° и 12°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, по-значителни в Рило-Родопската област и тук-там в централните региони на Стара планина. Над към 1700 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – към 4°, на 2000 метра – към 1°.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и постепенно ще се покачва.
През почивните дни облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток, по Черноморието - от север-североизток. Минимални температури и през двата дни - най-вече сред 3° и 8°. В събота дневните в Северна България ще са без необикновен дневен ход, в Южна оптимални - сред 8° и 13°. В неделя едва ще се затопли. В понеделник над по-голямата част от страната ще се задържи най-вече облачно, тук-там в Източна България и планините ще превалява едва. Временни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР