Днес ще бъде слънчево. В следобедните часове над североизточните райони

...
Днес ще бъде слънчево. В следобедните часове над североизточните райони
Коментари Харесай

Новата седмицата започва със слънце, но дежурният синоптик от НИМХ към БАН, обяви, че следобед...

Днес ще бъде слънчево. В следобедните часове над североизточните региони ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места там ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София 27°-28°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.
Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна.
Над планините също ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има купести облаци, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра – към 14°.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд над северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места там ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 28-32°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
На 16.07.2018 слънцето ще изгрее в 06:03 часа и ще залезе в 21:02 часа. Продължителност на деня 14:59 часа.
На 16.07.2018 луната ще изгрее в 09:53 часа и ще залезе в 23:34 часа. Осветеност на диска в 0h UT 12 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР