Днес ще бъде слънчево. Следобед над западните райони от страната

...
Днес ще бъде слънчево. Следобед над западните райони от страната
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 23 май

Днес ще бъде слънчево. Следобед над западните региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са сред 25 и 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 19°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.
В планините ще доминира слънчево време. Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, в обособени региони - обилни. Ще духа сдържан вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°.
В четвъртък и петък нараства вероятността за по-интензивни гръмотевични стихии и местни превалявания, има условия и за градушки. Първия ден явленията ще са основно в югозападната половина от страната, втория - из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в Източна България и ще се усили. Дневните температури ще се задържат към и малко по-високи от нормалните за втората половина от май. В събота остава вероятността за валежи в следобедните часове, на повече места в източната половина от страната и в планините. Температурите краткотрайно ще се намалят. Ще се задържи прохладно, повече в източните региони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР