Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Преди обяд

...
Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Преди обяд
Коментари Харесай

Над 20 градуса днес

Днес ще бъде слънчево с раздрана висока облачност.

Преди обяд тук-там по Черноморието ще има мъгла. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 22°, по-ниски по Черноморието: 10-17.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра – към 4°.

В събота ще има раздрана висока и междинна облачност. След обяд и през нощта против неделя югозападният вятър ще се усили, изключително в Източна България и в регионите наоколо до северните скатове на планините - ще бъде сдържан и краткотрайно силен; през нощта в Предбалкана ще се прояви като фьон. Температурите ще се покачат още и оптималните в събота ще са сред 20° и 25°. През нощта против неделя и в неделя вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе студен въздух; дневните температури ще се намалят с към 5 градуса, утринните в неделя ще са високи, изключително в Източна България, където към момента ще духа мощен южен вятър. Още през нощта против неделя над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни превалявания, в планинските региони и с гръмотевици. В неделя ще превали на доста места и в останалата част от страната. На места, по преминаващия леден атмосферен фронт, преваляванията ще са интензивни, основно в Южна България, и с гръмотевични стихии. В понеделник ще има променлива облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще се намалят и минималните температури, а до вечерта и вятърът ще отслабне. Във вторник и сряда ще бъде най-вече слънчево, с висока облачност. С южен вятър още веднъж ще се затопли и през втория ден температурите в доста региони ще надвишават 20 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР