Днес ще бъде слънчево, но около и след обяд ще

...
Днес ще бъде слънчево, но около и след обяд ще
Коментари Харесай

Седмицата започва с жега до 34 градуса

Днес ще бъде слънчево, само че към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Горещо с оптимални температури сред 29° и 34°, в София - към 29°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - близо до междинното за юни.
Над планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан, по билата - краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 17°.
Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР