Днес ще бъде пуснато движението по новия 9,3 км участък

...
Днес ще бъде пуснато движението по новия 9,3 км участък
Коментари Харесай

Пускат движението по новия участък от АМ Хемус, завършен 6 месеца предсрочно

 Днес ще бъде пуснато придвижването по новия 9,3 км сектор от Автомагистрала " Хемус “ сред Ябланица и Боаза. Инспекция на трасето, директно преди стартирането на трафика, ще създадат министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков и ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски. На нея е поканен да участва и министър-председателят Бойко Борисов.

В построяването на правата са вложени 66 млн. лева с Данък добавена стойност и средствата са от държавния бюджет. Строителните работи стартираха в края на март м. година и приключват близо 6 месеца предварително. Автомагистралният сектор е с по две дейни ленти и една спешна лента във всяка посока на придвижване. Изградени са 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с първокласния път I-4 Коритна - Белокопитово се реализира посредством етапна връзка при 87-ти километър, която е наоколо до село Брестница. В правата сред Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан до момента у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип. Това е съвсем отвесна стена на откоса като в структурата й са вложени специфични укрепителни мрежи и системи.

Изпълнител на строително-монтажните работи е Консорциум " ХВП Ябланица “ ДЗЗД, с участници " Хидрострой “ АД, " Водстрой 98 “ АД и " Пътстрой Бургас “ ЕООД. Договорът им е за 65 988 000 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от ДЗЗД " Консултанти Хемус 1 – 2016 “, в което вземат участие " ПИ Европейски Съюз Консулт " ЕООД, " Евроконсулт " АД и " Строл-1000 " АД. Техният контракт е за 715 078.92 лева с Данък добавена стойност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР