Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места

...
Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места
Коментари Харесай

Поредни слънчеви и топли почивни дни

Днес ще бъде най-вече слънчево.

В утринните часове тук-там в Дунавската низина видимостта ще е понижена. През деня в Източна България облачността краткотрайно ще се усили, само че превалявания не се чакат. Ще духа слаб северен вятър. Ще бъде по-топло с оптимални температури сред 14° и 19°.

Над планините ще доминира слънчево време. Повече облаци ще има сутринта над Рило-Родопската област, а след обяд над масивите от източната половина от страната. Валежи са малко евентуални. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

През нощта ще е най-вече ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще са от 2° до 7°. Утре ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над източната половина на страната, само че вероятността за превалявания е дребна. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток - слаб до сдържан, от североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 16° и 21°, по-ниски ще останат в Североизточна България и по Черноморието - 10°-14°.

В неделя и понеделник ще бъде най-вече слънчево. Минималните температури в множеството места ще са сред 0° и 5°, а дневните ще се покачат, повече втория ден, когато вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и оптималните ще са сред 18° и 23°.

Във вторник от запад облачността бързо ще се усили и тук-там ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до сдържан и ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни.

В сряда , след краткотрайно скъсване и понижение на облачността, по-късно още веднъж ще се усили, тук-там ще има и слаби валежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР