Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност,

...
Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност,
Коментари Харесай

Започва топлото юнско време

Днес ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще духа до сдържан запад-югозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 24° и 29°, в София към 25°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност, само че без дъжд. Ще духа до сдържан юг-югозапад вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 20° и 25°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

В петък температурите още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°, малко по-ниски - по Черноморието. Ще бъде най-вече слънчево, с висока и междинна облачност, по-значителна след обяд над западната половина от страната. Вероятността за превалявания е дребна. В Източна България и в регионите, ситуирани наоколо до северните скатове на планините, вятърът от юг-югозапад ще се усили. През почивните дни вятърът ще отслабне и температурите едва ще се намалят. През нощта против събота и в събота тук-там, основно в Западна и Централна България, ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. В неделя единствено на обособени места, основно в планинските региони, е допустимо да превали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР