Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът

...
Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът
Коментари Харесай

Посрещаме април с летни температури

Днес ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Вятърът ще остане от юг, ще е слаб до сдържан и с него преносът на сахарски прахуляк над страната ще продължи. Температурите ще се задържат доста по-високи от нормалните за началото на април, оптималните ще са сред 25° и 30°, в София - към 26°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието ще бъде слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от югозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 22°, на 2000 м - към 14°.
Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там след обяд и през нощта против сряда ще превали и прегърми. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса.
В сряда вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне, облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се намалят още малко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР