Днес ще бъде предимно слънчево. Главно над Западна България ще

...
Днес ще бъде предимно слънчево. Главно над Западна България ще
Коментари Харесай

Краткотрайни валежи в Западна България през следващите дни

Днес ще бъде най-вече слънчево. Главно над Западна България ще се развие купеста облачност и до среднощ ще има места с краткотрайни превалявания.

Ще духа слаб, в източните региони до сдържан, вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°.

През нощта по-значителна облачност ще се задържи над западните региони и след среднощ тук-там там ще има краткотрайни превалявания.
Утре над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има превалявания и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, ще има условия и за градушки. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. На изток през целия ден ще остане най-вече слънчево, а вятърът ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 27° и 32°.
През идващите дни в Централна и Източна България ще бъде слънчево. Над западните региони в петък ще се развива купеста облачност, на обособени места ще превали. Максималните температури ще са сред 29° и 34°. В събота през целия ден над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, там и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски по отношение на предходния ден. В неделя условия за краткотрайни следобедни превалявания ще има и тук-там в централните региони от страната.

В началото на идната седмица времето ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Температурите ще са малко по-високи.

Към 23-24 юли още веднъж ще има условия за развиване на купесто-дъждовна облачност, следобедни краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Ще захладнее. По-малка е вероятността за превалявания в Източна България, където и температурите ще се задържат релативно по-високи.

През последните дни от месеца времето времето в цялата страна още веднъж ще е слънчево, следобяд - горещо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР