Днес ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността,

...
Днес ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 21 януари

Днес ще бъде най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността, по-съществени над югозападната половина на страната. Почти без превалявания. Сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо. До обяд в множеството региони ще е съвсем тихо; след пладне - със слаб, в Източна България сдържан изток-североизточен вятър ще стартира да нахлува леден въздух. Минимални температури - сред минус 2° и 3°, оптимални: в Северна и високите полета на Западна България - сред 1° и 6°, в Южна - сред 6° и 11°. Привечер и през нощта против вторник в Северозападна България ще завали сняг. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Георги Цеков. Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за януари, като денем ще се увеличи.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността над южните региони. Вятърът преди обяд ще е до сдържан от северозапад, до края на денонощието последователно ще се ориентира от североизток. Максимални температури сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта ще се усилва до 3 бала.
Над планините ще е най-вече облачно, съвсем без дъжд. Повече слънце ще има по високите елементи на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е сдържан от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.
Във вторник в северозападните региони ще превалява влажен сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските региони на Южна България - слаб сняг; в останалата част от страната ще е съвсем без превалявания. В източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили. В сряда на доста места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над към 1000-1200 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е мощен и температурите там ще доближават тук-там до към 12°-14°. В Западна България ще остават най-вече сред 3° и 8°. И в четвъртък ще превалява, само че на по-малко места, най-вече слаб дъжд, а в планините и планинските региони на Западна България - слаб сняг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР