Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. В

...
Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. В
Коментари Харесай

Жълт код за сняг и поледици днес


Днес ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд. В Северозападна и високите полета на Западна България в утринните часове също ще вали дъжд, само че още преди обяд ще го обърне на сняг. Вятърът последователно ще се ориентира от запад, най-късно в Източна България, където денем към момента ще е от изток-югоизток - до сдържан.

Жълт код за сняг и поледици е в действие за седем области на страната за през днешния ден. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Областите с предизвестие за снеговалежи са София-град, София област, Перник и Кюстендил. В тези региони се чака формиране на снежна завивка.

В областите Видин, Враца и Монтана жълтият код е за сняг и поледици. По поречието на река Дунав също има условия за поледици.

Температурите в Северозападна България ще са съвсем без дневен ход - към 0 градуса; в останалите региони минималните ще са сред 1 и 6 градуса, по морския бряг до 8-9 градуса, а оптималните - сред 5 и 10 градуса, тук-там в югоизточните региони и по-високи.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че няма да надвиши междинното за месеца.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър, който по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра - към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градус.

Над Черноморието ще бъде облачно с най-вече слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури сред 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР