Днес ще бъде предимно облачно с температури между 8 и

...
Днес ще бъде предимно облачно с температури между 8 и
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 23 ноември

Днес ще бъде най-вече облачно с температури сред 8 и 13 градуса. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.
Днес над страната ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания на облачността над Югозападна България. Преди обяд към момента ще превалява тук-там в източната половина от страната. Североизточният вятър ще отслабне и в множеството региони ще е сдържан. Минималните температури ще са сред 2° и 7°. Дневните в Северна България ще са без необикновен дневен ход, в Южна - сред 8° и 13°.
Над Черноморието ще е облачно и тук-там ще превалява дъжд. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температура на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще бъде най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността над масивите от Югозападна България. Преди обяд към момента тук-там ще има слаби валежи. Вятърът ще отслабне и ще е до сдържан от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за ноември – едва ще се намали.
В неделя облачността над по-голямата част от страната ще се задържи забележителна, с най-вече слаби превалявания на обособени места в източната половина от страната и планините. Вятърът ще бъде слаб, от изток, по Черноморието - от североизток. Минимални температури - най-вече сред 3° и 8°, оптимални: от 4-6° в Северна до 10-12° в Южна България. По-значителни разкъсвания на облачността ще има още веднъж над Югозападна България, само че по здрач, по нов развой, ще стартира нарастване на облачността и в понеделник и вторник ще доминира облачно време. От югозапад ще стартират превалявания, които последователно ще обзет страната. Сутрешните температури ще се покачат и минималните във вторник ще бъдат сред 5° и 10°, оптимални – сред 8° и 13°. Вятърът ще бъде най-вече от изток, в източните региони краткотрайно ще се усили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР