Днес ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални

...
Днес ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални
Коментари Харесай

Съществено застудяване и сняг през новата седмица

Днес ще бъде по-топло, спрямо през вчерашния ден, с оптимални температури сред 17° и 22°, в източните региони и на морския бряг - от 11° до 16°. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, В околните часове валежите на всички места щe спрат, а облачността в източната половина от страната ще намалее.

През нощта облачността от запад още веднъж ще се усили, само че превалявания са малко евентуални. Вятърът ще е слаб, от югозапад. Температурите на следващия ден ще бъдат още по-високи, минималните ще са сред 5° и 11°, а оптималните - сред 17° и 23°, единствено на север от нос Калиакра - сред 12° и 15°. Ще духа сдържан югозападен, след обяд - западен вятър. Ще има и превалявания, на повече места в следобедните, а по-интензивни - във вечерните часове, когато тук-там ще има и гръмотевици.

В планините облачността ще е забележителна, след обяд на доста места с превалявания, над 2200 метра - от сняг. Възможно е и да прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури и там ще се покачат и в курортите ще са сред 9 и 13 градуса.

През нощта против неделя превалявания от дъжд, съпроводени тук-там и от гръмотевици, ще има основно в Източна България. В неделя ще бъде прохладно и малко по-хладно, само че ще превалява основно в планинските региони. През новата седмица се чакат обилни превалявания от дъжд, както и внезапно и сензитивно захлаждане, при което в доста региони дъждът ще минава в сняг.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР