Днес ще бъде открита новата учебна година в цялата страна.

...
Днес ще бъде открита новата учебна година в цялата страна.
Коментари Харесай

Новата учебна година: Над 680 хил. ученици, нови програми и електронни дневници

Днес ще бъде открита новата образователна година в цялата страна. По данни на Министерството на образованието и науката учениците са над 680 хиляди Тази година първокласниците са над 60 хиляди, или близо с 4 хиляди по-малко от предходната година. В риск от отпадане от просветителната система са близо 60 хиляди деца.

Учебната година стартира с 89 хиляди учители и педагогичен експерти в 2367 учебни заведения и 1844 детски градини. Закрити са 13 учебни заведения, някои от които поради обединение.

Тази образователна година по нови образователни стратегии ще учат учениците от трети, седми и девети клас. За първи път третокласници ще учат " Компютърно моделиране ". Друга оригиналност е, че с изключение на безплатните хартиени учебници от тази година за понижаване на тежестта на раниците учениците от първи до седми клас ще могат да употребяват безвъзмездни електронни разновидности на учебниците. Става въпрос за електронно четими разновидности на хартиените учебници, а не за интерактивни учебници. Учителите не са задължени да работят по тях, а децата ще могат да ги употребяват главно на персонални устройства, поради което е мъчно да се предвижда какъв ще е резултатът.

От тази година учебните заведения ще могат да преминат напълно на електронни дневници, без да се постанова да попълнят и книжен вид.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР