Днес ще бъде открит новият мост на Генуа. Той е

...
Днес ще бъде открит новият мост на Генуа. Той е
Коментари Харесай

Откриват официално новия мост на Генуа

Днес ще бъде открит новият мост на Генуа. Той е издигнат на мястото на падналия преди две години мост „ Моранди " който взе 43 жертви. Новият се споделя „ Мост Генуа Св.Георги ". Той е по план на световноизвестния генуезки проектант Ренцо Пяно. Дълъг е 1067 метра, издига се на 40 метра височина, поддържан от 18 пилона, съвсем двойно по-широк от предходния мост.

Новият мост се споделя „ Генуа Св.Георги ", като знамето-символ на града: аленият кръст на Св. Георги на бял декор, което датира от времето на Генуезката република. Той свързва още веднъж двете елементи на Генуа и автомагистрала А 10 към Франция.

Ще бъде открит най-тържествено в 19:30ч. българско време от президента на Италия Серджо Матарела и премиера Джузепе Конте. Това ще стане откъм морската страна на моста, преди тунел, а автомобилът на президента Матарела ще е първият, който ще премине в тази посока. На противоположната страна, откъм планината, са ситуирани трибуни за над 500 души специфични посетители. Роднините на починалите от рухването на моста „ Моранди " отхвърлиха да участват.

Откриването на моста ще бъде съпроводено с националния химн на Италия, с песента Creuza de ma на генуезкия артист Фабрицио Де Андре представяща връзката море-суша на тази територия, изпълнена от 18 елитни артисти като Мина, Дзукеро, Васко Роси и други Националният акробатичен патрул към военната авиация Frecce tricollori ще насочи своя въздушен привет изписвайки националния трикольор на Италия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР