Днес ще бъде облачно, с повсеместни валежи, на места интензивни

...
Днес ще бъде облачно, с повсеместни валежи, на места интензивни
Коментари Харесай

Съществено застудяване през почивните дни

Днес ще бъде облачно, с повсеместни превалявания, тук-там интензивни и обилни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевична активност.

Ще духа сдържан вятър от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 8°-10° тук-там в Западна България до 16°-18° в югоизточните региони. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите по здрач и през нощта против неделя и в регионите с надморска височина 600-700 метра дъждът ще минава в сняг. По Черноморието ще ще бъде облачно и с превалявания. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури – от 17° до 19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания, над към 1200 метра - от сняг, само че по здрач с понижаването на температурите границата на снеговалежи ще се намали още. Ще духа мощен до плевел вятър от изток-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити елементи вятърът ще е от юг-югоизток, само че по здрач и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

В неделя от запад преваляванията ще стопират, най-късно в североизточните региони. Ще се задържи най-вече облачно. Вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се усили. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните в по-голямата част от страната - сред 10° и 15°, в североизточните региони – малко по-ниски. През първата половина от идната седмица облачността ще е променлива, във вторник краткотрайно намаляваща и до най-вече слънчево. Вятърът последователно ще отслабне и ще стихне. Сутрин ще е студено, с минимални температури най-вече сред 3° и 8°, а на обособени места в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Дневните температури ще се покачват постепенно и в сряда ще доближават до към 20°.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР