Днес ще бъде облачно и почти тихо. Валежи са малко

...
Днес ще бъде облачно и почти тихо. Валежи са малко
Коментари Харесай

Зимата напомня за себе си! Студ, мъгла и валежи днес

Днес ще бъде облачно и съвсем безшумно. Валежи са малко евентуални. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°. Максималните температури ще са сред 3° и 8°, в крайните югозападни региони – до 10°-11°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
Около обяд ще се появи слаб вятър от северната четвърт. Привечер в Северна България ще стартират валежи от влажен сняг, които през нощта против неделя ще обзет по-голямата част от страната, по Черноморието и в Горнотракийската равнина ще са от дъжд.
Над планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На места ще прехвърча сняг. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, по високите елементи – от запад и вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 3°.
Над Черноморието ще бъде облачно, денем ще е съвсем без дъжд. Ще духа слаб, в източните региони – до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
В неделя ще завали в цялата страна, като на множеството места преваляванията ще бъдат от сняг, с изключение на в ниските елементи на Горнотракийската равнина, където към момента ще превалява дъжд и влажен сняг.
Температурите в неделното утро ще бъдат от минус 5 в североизточните региони до 3 градуса на югоизток. Дневните стойности ще са от минус 3 на североизток до плюс 2-3 градуса.
Сняг ще превалява на доста места в страната, с изключение на крайните северозападни и източни региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад.
През нощта против понеделник сняг ще вали в цялата страна и ще се образува съвсем повсеместна снежна завивка.
Ще духа сдържан вятър от североизток, който в Северна България ще образува навявания и преспи.
Минималните температури в Северна България в понеделник ще бъдат от минус 9 до минус 5, а в южните региони от минус 4 до минус 2.
През деня снеговалежите ще продължат. Дъжд или влажен сняг ще вали единствено в източната част на Горнотракийската равнина.
Максималните стойности ще бъдат от минус 7 до минус 2 в северните региони и от минус 3 до плюс 2 в Южна България.
Във вторник и сряда ще остава студено, с минимални температури от минус 9 до минус 2 и дневни от минус 5 до плюс 1-2 градуса. Във вторник валежите краткотрайно ще отслабнат, само че в сряда още веднъж ще вали в цялата страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР