Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на община Враца за

...
Днес ще бъде изпратено отрицателното становище на община Враца за
Коментари Харесай

Община Враца се обяви против изграждането на инсталация за изгаряне на отпадъци

Днес ще бъде изпратено негативното мнение на община Враца за построяването на апаратура за изгаряне на RDF – боклуци на територията на града. Основните претекстове за недопускане на капиталовото предложение е, че при изгарянето на сходен вид боклуци, в атмосферния въздух ще се отделят субстанции, които са включени в първа група на замърсители, според европейските наставления.
Кметът Калин Каменов разяснява, че е изрично срещу реализирането на плана, защото община Враца извършва стратегия за актуализация на атмосферния въздух и се поставят старания за минимизирането на всички вероятни замърсители на околната среда. „ Има постъпило искане от Регионалната ревизия по околна среда и водите за мнение от локалната администрация във връзка с инсталацията за изгаряне на боклуци.
Това е следващото предложение, на което ние ще дадем негативно мнение, защото горенето на тези боклуци съществено замърсява атмосферния въздух освен с отделяните химични субстанции, само че и с съществуването на фини прахови частици и прочие Наличието на сходна апаратура е в цялостно несъгласие с водената от мен политика и с Програмата за качеството на атмосферния въздух “ – добави още Каменов.
След изпращането на негативното мнение до Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца, капиталовото предложение на „ Валтер къмпани “ ЕООД ще бъде прегледано на експертен съвет в Регионалната ревизия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР