Днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията.

...
Днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията.
Коментари Харесай

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС ще правят общ законопроект за прекратяване на дерогацията

Днес ще бъде направен общ законопроект за преустановяване на дерогацията. Това заяви ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев от Движение за права и свободи след среща с представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Общият законопроект сред трите обединения идва, откакто вносителите на двата първични законопроекта за „ Лукойл “ ги отдръпват. 

Двата законопроекта - на ГЕРБ-СДС и  ДПС, от една страна, и на " Продължаваме промяната-Демократична България ", от друга, бяха дебатирани в пленарната зала, само че преди гласуването ръководителят на Народното събрание Росен Желязков даде отмора, в която решението беше оповестено пред медиите, а след подновяването на съвещанието - обявено и от Росен Желязков.

Общият законопроект на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи планува дерогацията да отпадне от 1 март 2024 година, а от 1 януари да се приключи износът. Новата подробност е, че вносителите би трябвало да разпишат текстовете, касаещи ревизията, която Агенция " Митници "  трябва да направи в складовете на " Нефтофим% преди 31 декември тази година, с цел да откри какви към този момент модифицирани количества има в складовете на " Нефтохим " и да се реши по какъв начин да изнесат за тези количества деривати, с цел да не задръстват складовете на рафинерията, обясни ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР