Днес ще бъде даден ход на делото срещу 28-годишния електротехник,

...
Днес ще бъде даден ход на делото срещу 28-годишния електротехник,
Коментари Харесай

Започва процеса срещу атентатора, атакувал Борусия Дортмунд

Днес ще бъде даден ход на делото против 28-годишния електротехник, който бе упрекнат за страховитата офанзива с бомби против рейса на Борусия Дортмунд по-рано през годината.

Мъжът, който е прочут в общественото пространство като Сергей В. също по този начин ще бъде измамен под отговорност поради желанието си да осъществя финансови облаги от атентата. Нападателят е разчитал на това офанзивата да резонира в фрапантен спад в цената на клубните акции.

Излиза, че германецът с съветски генезис е закупил хиляди пут-опции (способ на тържищата за скъпи бумаги, съгласно който притежателят може да продаде характерен актив на авансово закрепена цена в границите на открит времеви прозорец – б.р.), посредством които е щял да забогатее на борсовия пазар при смъртен случай на някой от играчите по време на офанзивата. Борусия Дортмунд, чийто годишен оборот е от порядъка на 400 милиона евро, е единственият немския футболен клуб, чийто акции се търгуват на борсата.

Бомбената офанзива се случи на 11 април, до момента в който отборът напускаше своя хотел в южната част на Дортмунд и пътуваше за домакинския си мач против Монако в четвъртфиналите на Шампионската лига. Силата на взривните устройства бе толкоз огромна, че една от отломките бе открита на 250 метра разстояние. Като по знамение никой от футболистите във возилото не пострада съдбовно, като най-сериозни бяха травмите на бранителя Марк Бартра.

Сергей В.,когото немските медии назовават Фантома от Черната гора, е работил в университетската болница в южния град Тюбинген, където неговите сътрудници го разказват като непретенциозен и тайнствен отшелник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР