Днес ще бъдат обсъдени мерките за прибиране в София след

...
Днес ще бъдат обсъдени мерките за прибиране в София след
Коментари Харесай

Властите решават мерките за прибиране в София след празниците


Днес ще бъдат разисквани ограниченията за прибиране в София след празниците, сподели в неделя вътрешният министър Младен Маринов. " Днес в Министерски съвет с сътрудниците от Щаба и министър-председателя ще начертаем ограниченията за прибиране на софиянци и ще преценим по какъв начин ще продължим след празниците ", съобщи Маринов пред Нова тв.

По думите му ограниченията сега са задоволително затегнати. " Придвижването става единствено в избрани времеви прозорци – заран сред 6.00 ч. и 8.00 ч. и вечер от 18.00 ч. до 20.00 ч. В четвъртък имаше доста хора, които са убедили сътрудниците, че са от провинцията. Реално в този момент те не могат да се приберат в София, тъй като непрекъснатият адрес не е съображение да се върнат тук. Мисля, че София би трябвало да влезе в по-нормален ред. Хората вървят на работа и би трябвало да се приберат, само че това ще става под прецизен надзор. Където е открита машинация, се рапортува на прокуратурата ", разясни министърът на вътрешните работи.

В четвъртък през нощта управляващите взеха решение да блокират София, забранявайки влизането и излизането от столицата. Причината беше, че хиляди хора не се вслушаха в настойчивите рекомендации на премиера и щаба да си останат вкъщи и да съблюдават ограничаващите ограничения против разппространението на ковид - те към този момент бяха напуснали с колите си в сряда и четвъртък, отправяйки се към провинцията за Великден. Властите се възмутиха, че множеството хора представяли погрешни заявления и че хиляди били върнати.

Сега обаче стои въпросът по какъв начин хората, което въпреки всичко са напуснали София, само че живеят и работят тук, ще се завърнат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР