Днес шансът ни да няма Brexit е от 20 до

...
Днес шансът ни да няма Brexit е от 20 до
Коментари Харесай

Туск: Има вероятност между 20 до 30 процента Brexit да бъде спрян

Днес шансът ни да няма Brexit е от 20 до 30 %, а това не е малко, коментира председателят на Европейския съвет Доналд Туск в изявление за испанския в. " Вангуардия ".

С всеки минал месец става все по-ясно, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще се разграничава от това, което са си представяли неговите основатели, показва Българска телеграфна агенция.

" Срокът за Brexit изтича през октомври, само че аз ще упорствам да се постановат ограничавания във времето за решението на Англия. Когато става дума за Брекзит, няма за къде да се бърза ", добави Туск.

Никога няма да има Съединени щати на Европа по сходство на Съединени американски щати, добави ръководителят на Европейския съвет. Безспорно ерата на оптимистичните илюзии завърши. За поляците е изключително мъчително, защото от дълго време мечтаехме да влезем в Европейския съюз, показва Туск, който е и някогашен полски министър председател. След 2004 година мнозина имаха вяра в един благополучен завършек на историята. От политическа позиция Западът би трябвало да значи завършек на борбите, които постоянно са ни съпровождали. През последните години обаче Европа се сблъска с трагични провокации, само че аз не съм суеверен, показва ръководителят на Европейски Съюз в отговор на въпроса дали Европа не е хвърлила ръкавица на Европа, откакто враговете й стават все по-силни, а в това време тя е все по-разединена.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР